Fördelen med att ha med mobilen

Oavsett om du reser utomlands eller inrikes idag börjar eran av papperskartor och guideböcker nå sitt slut. Givetvis har papperskartor fortfarande sin plats – du ger sig så klart inte ut på fjälltur med enbart appar. Men dagens resenär klarar det mesta med hjälp av telefonen, och det är definitivt en nyhet.

Nischade appar

Oavsett vilken sorts semester du siktar på så finns det alltid nischade appar att tillgå. För vandraren så finns det exempelvis ViewRanger och Alltrails som täcker nästan alla av Sveriges vandringsleder. Ska du ut på campingsemester så hittar du rätt camping eller ställplats med hjälp av Campercontact.

Har du barn så kan du rädda jobbiga dagar i bilköer men kul spel. Det är skönt att ha lite förberett innan så ladda ner i förväg. Spel är ju kul även för vuxna, och vill man betta och spela online så finns Unibet Android App – mycket lättare kan det inte bli att spela. Sådant räddar förhoppningsvis en regnig semesterdag! Har du tur kan du förlänga semestern genom att dra hem en storvinst. Det finns appar för fiskeentusiaster, bergsklättraren, cyklisten och till och med för nudisten! Appar har kommit för att stanna och hjälpa dig på vägen. Sen finns det även de större rese-apparna för att kolla recensioner och hitta boende. Tripadvisor är ohotad på förstaplatsen. Oavsett semestermål och typ av semester hittar du nästan alltid olika appar som hjälper dig på traven, utan att behöva släpa med sig guideböcker.

Navigera rätt och hamna inte i Oslo när du ska till Malmö

Ska du ut och resa i Sverige så är det få ställen där täckningen inte räcker till. Det finns såklart förberedelser du kan göra för att undvika att gå vilse på grund av dålig täckning. En bra ide är att skaffa sig en navigeringsapp med kartor som kan användas utan uppkoppling. Ett bra exempel är gratisappen OsmAnd som har nästan hela världen att ladda ner. Vill du ha koll på semestertrafiken så är Wuze ett solklart alternativ som navigerings-app. Här får du direkt koll på var och när trafiken kör ihop sig, så om du har dåligt lokalsinne kan en navigerings-app rädda semestern.